Diyet, Beslenme ve Sağlık

20 Kasım 2012 saat 18:54’ten 23 Kasım  2012 saat 03:11’e kadar Ay Balık  Burcunda büyüyecek;

Ay Balık Burcundayken karbonhidratlar, dikkat edilmesi gereken besin gruplarıdır. Karbonhidratlara karşı kendinizi zayıf hissedebilirsiniz.
Ay büyürken tüm besinleri vücudumuzda depolar, bu günlerde ise karbonhidratlar çok daha etkili olur. Yani tüketilen 1 dilim ekmek 2 dilim etkisi yapar, 1 porsiyon makarna yediğinizde 2 porsiyon yemiş kadar olursunuz, bir dilim kek ya da yaş pasta aynı şekilde 2 dilim etkisi yapar! Kilo almak isteyenler için değerlendirilmesi gereken bir dönem olsa da fazla kilosu olanlar ya da diyabetliler için oldukça zararlıdır.

Bu besin grubu enerji ihtiyacını karşılaması neden ile vücudumuz için çok  gerekli ancak fazlasının da zararlı olacağını unutmamak gerekir.  Sadece yararlı ve gerekli olanlarını tercih etmeniz daha doğru olacaktır.


Bedenimizdeki hassas bölgemiz ise ayaklar olacak. Ayaklarınızı çok yormamaya gayret edin. Yeni aldığınız ya da vuran ayakkabılarınızı kesinlikle bu günlerde giymeyin. Bu günlerde ayaklarınıza bakım ya da  dinlendirici ayak banyoları ve masajlar yapabilirsiniz. Ayak nasırlarının tedavisi için çok uygun bir dönemdir.  Pedikür yaptırmak için de uygundur.


Dikkat edilmesi gereken husus bu günlerde ayaklara operasyon uygulanmamasıdır. Ayrıca ay büyümekte olduğundan genel olarak ameliyatlardan kaçınmak gerek!

Nemlendirici cilt maskeleri uygulayabileceğiniz bu günlerde saçlarınızı bakım yapmayarak dinendirebilirsiniz.