Limon Suyu ve Sarmısagın Muhtesem Ortaklıgı

12.yy’da Sicilya’dan getirilen ve önce Akdeniz Havzası’na, sonra tüm ılıman iklimli bölgelere yayılan; ülkemizde de bol miktarda bulunan, turunçgiller ailesi mensubu limondan bahsetmek istiyordum uzun zamandır.  Ancak limonun faydaları anlatmakla bitecek cinsten değil. Aksine sıkı bir yazı dizisini hak eder nitelikte.

Limondan bahsedişim biraz sırasız olacak. Yani en son anlatacaklarımı ilk önce anlatacağım. Sebebine gelince:  Sık sık, vücuttaki yağları eritmenin yolları soruluyor..  E limonun  hem sağlığımıza hem de güzelliğimize faydası var diyoruz ama başlı başına bir özelliği var ki o da vücuttaki yağları yakmak.

Hal böyle olunca bana da ezber bozmak düştü  ve acil olan konuya öncelik verdim mecburen.

Aslında bir taraftan mutlu olacak takipçilerimi düşünüp bu durumu hevesle anlatırken bir taraftan da birazdan anlatacağım asıl mucizeyi geri plana iterek haksızlık ettiğimi hissedip huzursuz oluyorum. Çünkü asıl etki hayat kurtarır nitelikte, hızlıca yağ yakması ise küçük bir yan etki niteliğinde!
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi limonun tek başına kullanımından bahsetmeyeceğim. Sarmısakla birleştiğinde nasıl mucizevi bir iksire dönüştüğünü anlatacağım.
Girizgahı uzun tuttuğumun farkındayım ve hemen bu doğal mucizeyi nasıl hazırlayacağınızı anlatmaya geçiyorum. Hemen ardından da vücuttaki etkilerini anlatacağım.

Malzemelerimiz 2 litre limon suyu ve 40 diş sarımsak. Ayrıca ağzı sıkıca kapanabilen, iyice kurulanmış, koyu renk ve cam bir kavanoza ihtiyacımız olacak. Koyu renk kavanoz bulmakta zorlanırsanız, şeffaf bir kavanozu koyu renkli bir kağıtla ya da kumaşla kaplayabilirsiniz. Kavanozu siyah bir poşete koymakta çözüm olabilir. Önemli olan hazırlayacağımız ilacın ışıkla temasını kesmek. Sıra yapım aşamasında:

Öncelikle limonları sirkeli suda bekletip, iyice yıkıyoruz. Orta boy 40 diş sarımsağı (yıkamadan) havanda iyice ezip kavanoza koyuyoruz ve üzerine 2 litre limon suyunu ilave edip kavanozu sıkıca kapatıyoruz. Limonları sıkarken de ışık almayan bir ortamı tercih etmenizi tavsiye ederim. Hatırlayacaksınız; ışık, limonun şifalı özelliklerini hızla yok ediyor. Hazırladığımız bu karışımı her gün çalkalayarak,  25 gün, ılık bir ortamda bekletmek gerekiyor. Adeta şifa iksiri olan doğal ilacımız kullanıma hazır. Her sabah aç olarak yarım çay bardağı içmeye başlayabilirsiniz. Çay bardağına aldıktan sonra kavanozun kapağını hemen kapatmayı unutmayın! Gerek duyarsanız bardağa aldığınız kısmını biraz sulandırarak içebilirsiniz. Önemli olan diğer bir husus da en az yarım saat geçmeden, üzerine  bir şey yiyip içmemek. Ayrıca her gün aynı saatte içmek etkiyi arttıracaktır.

Rus doktorların keşfettiği, ünü hızla tüm dünyaya yayılan bu karışımın mucizevi etkilerinin nereden geldiği bilim insanlarınca araştırılmaya başlanmış bile.

Peki, nedir bu mucize olarak nitelendirilen etkiler?

En popüler etkisi damarlar üzerinde olanı. Tıkanan damarları tamamen açıyor. Damar sertliğini ve iltihaplanmalarını tedavi ediyor.

Hipertansiyonu önlüyor; kolesterol ve lipidi düşürüyor.

Vücuttaki zararlı yağların yakılmasını sağlayarak kilo verdiriyor. Metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığından iştahı da açabiliyor. Böyle bir etki yaşarsanız kısa bir süre kontrollü olmanız durumun üstesinden gelecektir.

Şekeri düşürüyor, pankreasın yenilenmesini sağlıyor.

Beyin hücrelerini ve tüm sinir sistemini yeniliyor. Sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri-refleks hızını arttırıyor.

Felç ve vertigo hastalığına karşı önemli yararlar sağlıyor.

Helicobacter pylori adlı mikrobu öldürerek mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapıyor.

Böbrek ve safra taşlarını eritiyor. (Yeni yazım "Böbrek Tası En Kolay ve Agrısız Bir Biçimde Nasıl Düser? " için tıklayın.)

İdrar söktürüyor.

Vücuttaki ödemi atıyor.

İltihaplı romatizmayı ve kireçlenmeyi önlüyor; eklemlerde yenilenme sağlıyor ve ağrıları dindiriyor.

Başta damarsal kökenli ve stres kaynaklı alerjiler olmak üzere birçok alerji türünü tedavi ediyor.

Bağışıklık sistemini son derece güçlendiren bu mucize karışım, kansere karşı tüm vücudu koruyor.

Bunlar kanıtlanmış etkileri; kullananlar gençlik iksiri olarak isimlendiriyor. Sizlere de şifa olması dileğiyle…

Ay takvimine göre tedaviyi hızlandıran ve etkisini arttıran günleri kaçırmamak için facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın!

Limonun bir diğer mucizevi etkisinden faydalanmak için bu yazımı mutlaka okumanızı öneriyorum.

Konumuz yorum limitini doldurduğundan sorularınıza ve deneyimlerinizi paylaşmaya bu sayfadan devam edebilirsiniz.



Son Yazılar:

Kasım Ayı Saç Boyama ve Kına Takvimi (2015)
 
Kasım Ayı Saç Kesim Takvimi (2015)
 
Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? /Ahmet Maranki’nin Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözümü
 
 

Etiketler: , , , , , , ,