Diyet, Beslenme ve Sağlık


10 Ocak 2012 saat 10:54’ten 12 Ocak  2012 saat 11:01’e kadar Ay Oğlak  Burcunda olacak;

(11 Ocak 2012 saat 21:43’ te Yeni Ay  gerçekleşecek )


Ay Oğlak Burcunda iken bedenimiz en fazla minerallere ihtiyaç duyacaktır. Bu nedenle bu günlerde mutlaka mineral ağırlıklı beslenmeye  çalışın.  Mineral içeren maden suları ya da mineralli sular içmeyi ihmal etmeyin.

Tuza karşı hassasiyetiniz varsa dikkat! Her zamanki kadar tuz tüketseniz bile etkisi iki kat olacaktır. Özellikle tansiyon hastaları için hassas bir dönem!

Anne adayları, gelişim çağındaki çocuklar ve orta yaş üstü için daha da önem kazanan demir, kalsiyum vb. minerallerin bu günlerde ihmal edilmemesi yararlı olacaktır.

11 Ocak Cuma günü gerçekleşecek olan Yeni Ay’ı da dikkate alacak olursak, kilo vermek isteyenlerin önümüzdeki iki hafta boyunca porsiyonlarını epeyce küçültmeleri gerekecek. Bu dönemde vücudumuz artık depolama görevini yerine getirecek. Dolayısıyla kilo almak istiyorsanız önümüzdeki iki haftayı iyi değerlendirmelisiniz.

Cildimiz, kemiklerimiz, bacaklarımız, özellikle dizlerimiz bu dönemde hassas olacaktır. Uzun süre ayakta kalmamaya ve bacakları yormamaya çalışmalı.

Ayrıca ciltte kesiğe neden olacak küçük kazalara karşı dikkatli olunmalı çünkü iz kalacaktır. Aynı şekilde sivilce ve yaralarla da oynanmamalı.

Genel olarak önümüzdeki iki hafta ameliyatlar için uygun bir dönem değil!