Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm / Karanfil Kürü

Saç dökülmesine çözüm sunan bitkilerden biri de karanfildir. Başka bir ifadeyle karanfilin faydalarından biri de saç dökülmesini kısa sürede durdurmasıdır.

Karanfili alternatif çözümlerden öne çıkaran birkaç özelliği bulunur.

1. Diğer yöntemler gibi rahatsız edici bir kokusu yoktur. Bu özelliği sayesinde hem kış aylarında hem de yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.

2. Hazırlanması ve uygulanması son derece zahmetsizdir.

3. Özellikle tercih etmediğiniz sürece uygulandıktan sonra durulama gerektirmez.

3. Çok kısa sürede sonuç verir.


4. Tonik görevi görür.

Peki karanfil kürü nasıl uygulanır?

10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp 10 dakika demleyerek karanfil çayını kolayca hazırlayabilirsiniz. Sonra yapmanız gereken tek şey hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulamak. (bu ölçülerle hazırladığınız çayın miktarı fazla ise yarım bardak su ve 7-8 adet karanfille de hazırlayabilirsiniz)

(Erkek tipi ya da inatçı saç dökülmelerinde karanfilleri 10 dakika kaynatmanızı öneririm. Ardından kapalı bir kavanozda ılınana kadar demlenmeye bırakın ve süzerek saç diplerine masajla uygulayın.)

Bu uygulamayı birkaç gün (etkisini görene kadar) üst üste yaptıktan sonra bir süre haftada bir gün ve sonraları on beş günde bir uygulayarak dökülmeye karşı önlem alabilirsiniz.

Burada birkaç önerim olacak. Her zaman söylediğim gibi demleme sırasında kapaklı cam bir kavanoz kullanmanız bitkinin etken maddelerini korur. Dolayısıyla şifa etkisi güçlenmiş olur.

Bunun dışında, karanfil ne kadar kaliteli olursa etkisi de o kadar güçlü olur. Genellikle bakıldığında görüntüsü ele verir kalitesini ancak daha önce almadıysanız saplarının koyu renkli, tomurcuk kısmının açık renkli olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca biraz iri olması da avantajdır.  Ayrıca sevimli bir test şeklinden de bahsedeyim sizlere. Karanfilleri suya attığınızda direkt dibe çöküyorsa ya da  suda dikey biçimde asılı kalıyorsa kaliteli bir karanfil seçmişsiniz demektir. Ölü balık misali yatay biçimde suda yüzüyorsa yanlış seçim yapmışsınız demektir.

Karanfil kürünü aslan, koç, boğa, başak ve oğlak burcu günlerinde uygulamak sizi sonuca daha hızlı götürecektir.
Saç köklerini besleyerek dökülmeyi durduran bir diğer etkili yöntem için burada bulabilirsiniz.

Yine saç dökülmesine karşı uyguladığımız ve yeni saçların çıkmasını sağlayan bir diğer güçlü ve ekstra zaman harcamayı gerektirmeyen uygulama için buraya tıklayabilirsiniz.

Hızla yeni saçların çıkmasını sağlayan formüle buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kürle birlikte no poo yöntemini uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim. Yönteme buradan ulaşabilirsiniz.
Ay takvimine göre tedaviyi hızlandıran ve etkisini arttıran günleri Kozmik Bakım facebook ve twitter sayfalarından takip edebilirsiniz.

Şifa olsun..

KONUMUZ YORUM LİMİTİNİ DOLDURDUĞUNDAN SORULARINIZA VE DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞMAYA BU SAYFADAN DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

Etiketler: , , , , , , , , , ,