Kova Burcunda Diyet, Beslenme ve Saglık

19 Ağustos  2013 saat 07:06’dan 21 Ağustos  2013 saat 07:43’e kadar Ay Kova Burcunda büyüyecek;
(21 Ağustos 2013 saat 04:44’te Dolunay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki iki hafta boyunca Ay küçülecek!
Sabah 07:06’dan itibaren Ay Kova Burcunun etkisine giriyor. Bu beslenme
açısından yağların iki kat etkili olacağı anlamına geliyor.
Bu etki devam ederken zararlı olduğu bilinen yağlardan ve kızartmalardan uzak durmalı; yararı bilinen yağlara yönelmeliyiz. Örneğin omega 3 açısından zengin beslenebiliriz.
Ayrıca faydalı olduğunu bildiğimiz köy tereyağı ve zeytinyağını sadece bu günlerde değil her zaman hayatımıza dahil edebiliriz.
Diyete başlayanların bu günlerde yağlı beslenmekten özellikle kaçınmasını tavsiye ediyorum.

Hassas bölge baldırlar olacaktır. Bu nedenle yorucu aktivitelerden uzak durulması gerekiyor. Varis hastalığına sahip olanlar uzun süre ayakta kalmamalı. Bu dönemde kan dolaşımını arttıracak tedbirler almak, varis tedavisi için uygun kremler kullanmak çok iyi olacaktır.

21 Ağustos 2013 saat 04:44’te Dolunay gerçekleşecek.

Dolunay günlerinde bedenimizin yağı depolayıp adeta sabitlediğinden ve bu yağlarının bedenden atılmasının oldukça güç olduğundan bahsetmiştim. Hatırlamak için buraya bakabilirsiniz.

Diyete başlamak için 22 Ağustos 2013 tarihi çok uygun. İki hafta boyunca ilgili günün beslenme önerilerine uyarak daha kolay kilo verebilirsiniz.

20,21,22 Ağustos tarihlerinde etkili bir detoks yapabilir ya da oruç tutabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.

Genel olarak ameliyatlar için uygun bir döneme giriyoruz. Ancak seçim şansınız varsa bu dönemde alt baldırlarınızla ilgili operasyonlardan kaçınmalısınız.